Labrador retriver

Dodaj odgajivačnicu

Orginalni naziv : LABRADOR RETRIEVER

LABRADOR RETRIVER LABRADOR RETRIEVER- | FIFe /FCI kategorija : Pas

Labrador retriver (takođe labrador ili samo lab skraćeno), je jedan od nekoliko vrsta retrivera, vrsta ptičara. Labrador se smatra za najpopularniju rasu psa na svetu, i najpopularnija je rasa po registraciji u SAD-u (od 1991.), Velikoj Britaniji, Poljskoj i nekoliko drugih država. Takođe je najpoplarnija rasa psa asistenta u SAD, Australiji i mnogim drugim državama. Koristi se i u policiji i drugim zvaničnim telima zbog detekcije i radnih sposobnosti. Veoma su društveni, nežni, pametni, snažni i dobre naravi. Labradori se generalno smatraju za dobre čovekove prijatelje svih starosnih doba, uključujući visok nivo tolerancije i strpljenja za decu. Veoma su lojalni. Dobro treniran, labrador je jedan od najodgovornijih, najposlušnijih i najtalentovanijih rasa na svetu.
Opšti izgled:
Snažno građen, kratak u slabinskom delu, vrlo pokretan. Široka lobanja. Grudi i rebra duboki i dobro zaobljeni. Širok i snažan u slabinskom delu i zadnjim nogama.
Karakteristika:
Uravnotežen, veoma budan, odličnog nosa, mekih usta, sa oduševljenjem ide u vodu, ima sposobnost prilagođavanja u predanog pratioca.
Narav:
Inteligentan, oprezan i poslušan, sa velikom željom pruža radost svom gospodaru. Prijateljske prirode, nikada sa znacima agresivnosti ili jasne plašljivosti.
Dlaka:
Prepoznatljiva oznaka, kratka, gusta, ne talasasta, bez zastavica, prilično oštra, podlaka odoleva lošem vremenu.
Boja:
Jednobojno crna, žuta ili jetreno-čokoladno braon. Žuta je od svetle krem boje do lisičije crvenog. Prihvatljiva je mala bela fleka na grudima.

Ostale fotografije

  • LABRADOR RETRIVER
  • LABRADOR RETRIVER
  • LABRADOR RETRIVER
  • LABRADOR RETRIVER

Naši ljubimci

Ukupan broj ljubimaca: 47